Coal Harbour

Built in 2003 and completely untouched since it’s inception, the original apartment had standard building finishes and was very beige. Our client wanted a complete reno, and wanted the space to be moody but have a zen, relaxing feel to it. We took care of the entire permit package for this project. In the kitchen we decided to actually close off an opening and utilize the new space instead for their lovely bar detail. The primary bedroom felt quite small and lacked closet space, so we added a custom millwork unit for the closet, complete with interior lighting – maximizing function and instantly making the space feel bigger than it actually is. For us, the use of wallpaper on all the main walls was key to making the space feel textured and interesting. Introducing textures through the use of different wood finishes, leathers and fabrics mixed with the homeowner’s treasured art and decor collection made this space feel layered, and there is literally something to look at in every direction! Lastly, we gave the home office a pop of jewel-toned colour and added the textured wall panel – with zoom calls in mind. We are so happy with the finished result!

LocationCoal Harbour, VancouverSQ FT1262Project TypeRenovation, Furniture + DécorPhotographerChristina FaminoffContractorHeadland Construction

Privacy Preference Center