Granville Island

This 90’s condo was in need of a little renovation. Due to the enclosed nature of the original kitchen, we decided that taking down the wall and opening it up to the dining area would give it some freshness. To help differentiate the kitchen from the rest of the space, we did a feature wall of marble tile that terminates at the end of the kitchen island for added texture, interest and durability. White and wood lower cabinets help to make the kitchen appear taller. In the dining area, the use of practical light, a tulip table and vintage cantilevered chairs helps fill and maximize the space without making it feel cramped or heavy. We designed built-ins around the fireplace for displaying items and storing books with drawers to tuck away remote controls and other odds and ends. Underneath the drawers on both sides, we left open space to tuck away two poufs that don’t need to necessarily be out when guests aren’t over and in the space. Lastly, the bedroom was given a wallpapered headboard for a subtle accent, and a vintage heirloom cabinet was put in place for storage and character.

LocationGranville Island, VancouverSQ FT600Project TypeRenovation, Furniture + Décor PhotographerEli ChamberlinContractorHeadland Construction

Privacy Preference Center